Și umbra lui pe vale nălucește?
Ci viața, mi-ai vorbit prin înserări,
Nu-i fumul ce sub lună aburește,
E umbra lui fugară din cărări."
Vezi fumul... - Fiodor Tiutcev
Vezi fumul... - Fiodor Tiutcev
caldura mare...paseam pe patrate incinse ale unei infinite table de sah..la umbra unui paltin, pe o banca, ascunsi de pionii ce se mutau pe patratele de alb si negru, doi regi se apucasera sa joace sah! pe jos un nebun haios le tinea isonul... piesele lor de sah erau incomplete... nebunul ce statea pe jos ocupand doua patratele, evadat cumva din joc, nebun analiza si se amuza de jocul celor doi regi...ce ciudat, locul lui era un maimutoi de plastic luat dintr un cos de gunoi!
Ingeborg Bachmann
Marin Sorescu
....cand ceasul iti trezeste visele cele mai faine, si ti vine sa l cauti pe ala care a inventat chestia aia sa sune, sa i bagi capul in interior si sa i futi un pumn!...
La mine a fost telefonul, il tin intr o alta camera pentru ca ma enerveaza cand suna...pana ajung la el ma calmez!..Astazi insa nervii mi au trecut repede visele erau parca realitate...asa ca am luat telefonul si m am cufundat cu el cu tot in nori!
...Si dupa ce iti rasfeti privirile printre sculpturi o iei pe sub faleza de calcar catre biserica dintr o piatra!...Vei trece cu siguranta pe langa grotele preistorice(aprox 4000 ani), pe care nu ai sa le observi. Dupa ce mergi 10-15 minute admirand peisajul ajungi la biserica, deschizi poarta iar sus, in stanga gasesti Necropola tracică datata cam din 800 – 600 î.Ch.
Aceasta excursie a fost facuta intr o zi si pot spune ca a fost o zi in care am uitat pur si simplu de tmp!
...si daca ti pleci privirea ii gasesti parca inghetati de timp prin iarba cu pielea brazdata de ghearele anotimpurilor povestindu ti de omul cu dalta!
...Am un obicei, imi beau cafeaua, a doua, la dugheana din colt savurand presa. Azi am observat un lucru extraordinar - au schimbat barmanii, da, doi barmani inlocuiti brutal de o doamna blonda, cu voce tabacica careia i-au trebuit doua minute sa caute pretul la cafea...La masa vecina un grup de pensionari discuta despre etimologia cuvantului "carcalete", iar in timp ce acestia discutau si dezbateau aprins un batran aburit de alchool a castigat la jocurile electronice din aceeiasi incapere 650 RONI...Asta da carcalete!
Am plecat din Bucuresti intr o alta Romanie unde timpul parca a luat o razna...Era asa de liniste incat auzeai pietrele cum iti povestesc inceputurile lumii!...Asadar, Naeni in cautarea mormantului tracic! Prima oprire, tabara de sculptura!
'' Da, plouă şi sună umil
Ca tot ce-i iubire şi ură-
Cu-o muzică tristă, de gură,
Pe-aproape s-aude-un copil.''
G.Bacovia
Barcelona...nu mi a placut, un oras turistic artificial, nu am vizitat nici Sagrada, nici stadionul, am vrut pur si simplu sa ma ratacesc printre stradute...Barcelona nu, nu avea stradute!
Insa langa Barcelona am descoperit Caminito del Rey...poate ca mi place mie prea mult muntele, dar a fost una dintre cele mai mari bucurii pe care mi lea oferit Spania!
Imi place sa calatoresc pe drumuri ascunse, imi place sa descopar sate, case, ferestre ramase pentru a ne arata simplitatea timpului trecut!
Astazi mergem un pic prin Transilvania si ne oprim la biserica fortificata din Biertan! Dupa ce ne ratacim prin curtea interioara si admiram arhitectura in stil gotic tarziu(1490-1520) in interior mi a atras atentia minunatia asta de brosca premiata in 1600 la Expozitia Mondiala de la Paris. Aceasta incuietoare strajuieste usa sacristiei si are un sistem complicat de 19 incuietori; prin rotirea mecanismului usa se blocheaza in 15 puncte.
„Scopul legării sau punerii mărţişorului la gâtul sau mâinile copiilor este ca copiii cărora li s-a pus şi-l poartă să aibă noroc în decursul anului, să fie deplini sănătoşi şi curaţi ca argintul cu venirea primăverii, şi peste vară să nu-i apuce şi scuture frigurile. Mărţişorul era mai demult un dar ce-l dau nu numai părinţii fiilor lor, ca în ziua de azi, ci un dar care şi-l trimiteau românii unul altuia la 1 martie”. povesteste intr un interviu domnul Simeon Popa Marian, etnograf!
Cand soarele incepe sa si ia avant de la rasarit catre apus se intampla ceva extraordinar...se nasc culorile!
Unul din cele mai importante monumente din judetul Prahova sec XVII. Atat peisajul pana in Brebu cat si peisajul din jurul Casei Domnesti sunt minunate! Cu toate ca fiecare anotimp are farmecul sau, toamna ramane pentru mine un anotimp special, da, va recomand o plimbare toamna pentru a va bucura de toat farmecul zonei!
Bucurestiul e tare fain noaptea, are un farmec anume, un anumit tip de oameni, oameni cu chef de viata, oameni care se duc tarziu la culcar...