Saturday, December 26, 2009
Wednesday, December 09, 2009
PE TABLA DE SAH
Friday, November 06, 2009
ILUZIE
"Iluzia este o inselaciune, adica o eroare si o mistificare. in cadrul iluziei, noi am fi victime ale unei puteri inselatoare imposibil de invins, contra erorii de care am fi responsabili si pe care am putea s-o corijam. Daca lucrurile ar sta asa, iluzia ar compromite in mod grav orice cautare a adevarului si ar face vana orice pretentie de cunostere."
Dictionar Enciclopedic de Filozofie de la A-Z
Friday, October 16, 2009
PLOUA
...De cateva zile ploua continuu! Analizand muzica facuta de caderea picaturilor pe frunzele amortite ale copacilor, desluseam o simfonie macabra, o orchestra infinita si o sala de concert cu un singur spectator...Eu! Incercam sa gasesc instrumente, sa descopar sunete, game...nimic din toate aceste nu-mi erau cunoscute, parca nu eram de aici, nici eu, nici ploia, nici copacii!
Monday, August 31, 2009
CAUTARI...
Wednesday, August 26, 2009
DE PE FRONTUL DE RASARIT
Monday, August 24, 2009
BUZUNARUL
-Buna ziua!
-Buna ziua!
-Ma primiti in buzunarul dumneavoastra de la piept?!...
Intrebarea neasteptata era adresata de o necunoscuta unui necunoscut. Luat prin surprindere acesta rosise, marise exponential ritmul batailor cardiace parca dorind sa creeze o stare inconfortabila.
-Nu, ma tem sa nu va striveasca bataile inimii, si in al doilea rand cine stie ce ravagii ve-ti produce dumneavoastra acolo... langa inima!
Thursday, August 06, 2009
MUZICA
Wednesday, July 15, 2009
DACA NU AR FI....
Daca ar lipsi ferestrele privirile noastre ar invada trotuarul amestecandu-se printre pasii lor...te gandesti ca ar putea fi calcate in picioare, te gandesti ca ar putea fi gustate dimineata!? si ce daca gandeste-te! Eu vrbeam de rolul ferestrelor. Si daca sunt privirile raman inchise, se ciocnesc permanent de un zid neputand respira - si mor de atata aglomerare de cuvinte!
Monday, July 06, 2009
DESPRE OBIECTE
Obiectele fac parte din spectacolul vietii...tu, daca ai avea o rochie, o plaja, un fotoliu si o ceasca de cafea, cum le-ai aranja!?...Nu uita sa tii cont de valuri!...Parca ai vrea sa aplauzi dar nu stii nici cand incepe si nici cand se termina spactacolul, nu stii nici cine este spectator si nu stii cine sunt actorii...Ce ciudat - o rochie, o cesca de cafea si o plaja...
Thursday, June 25, 2009
POARTA...
Sunday, June 07, 2009
TANGO(partea a II-a)
"Partea cea mai frumoasă este că fiecare dans, fiecare tango este unul improvizat. Chiar dacă dansezi cu aceeaÅŸi persoană ÅŸi pe aceeaÅŸi melodie, de fiecare dată dansezi altfel. E ca un fel de mîncare, care nu îţi iese de două ori absolut identic ÅŸi îl consumi atunci, o singură dată, după preparare. Tangoul se naÅŸte ÅŸi se „consumă“ pe loc."Asta pentru ca m-am enervat de lipsa legaturii tangoului cu ultimele doua fotografii. Orcum in ultima vreme constat o lipsa a legaturii intre lucruri...in curand le vom vedea levitand in jurul nostru, iar noi probabil vom dansa tango!
Tuesday, June 02, 2009
TANGO
Friday, May 29, 2009
LUCRURI SI CLIPE
Am avut o discutie aseara despre timp si despre legatura acestuia cu lucrurile din viata noastra. Ne-am tot contrazis pe tema clipelor pana cand tu, ai cedat nervos! A doua zi dimineata ti-am lasat pe masa din bucatarie o scrisoare…cel mai important lucru era piciorul paharului de vin rosu, neterminat si sec, ce se sprijinea pe marginea cuvintelor!
Tuesday, May 26, 2009
DRUMURI
Te gandesti la drum? Te gandesti poate unde duce, unde se trmina sau poate te gandesti daca este asfaltat. Te gandesti poate cat timp mai ai. Un an, o zi, un anotimp...statiile meteo au anuntat furtuni puternice. Ai grija la alunecarile de teren s-ar putea ca drumul sa dispara un timp...Incotro vei merge prin noroi?
Friday, May 22, 2009
MUZEUL CLIPELOR
Sunday, May 17, 2009
PODURI
"-Cate poduri ai vopsit pana acum?
Gandul lui Fonea era in alta parte
-Intreaba-ma cate ore de zbor am la activul meu!
Cu scoala de pilotaj, cu antrenamentele si cu razboiul, aproape o mie.Altii mai batrani ca mine au mai multe. As fi avut si eu, daca nu ma pensionau inainte de vreme. De ce m-or fi pensionat daca nu pentru cele peste 145 de misiuni peste linia frontului din care m-am intors teafar!?
-Ar fi fost mai bine sa mori?
M-a privit cu un zambet, isi revenise si el in fire.
-Nu! Cine mai vopsea podurile!"
Radu Tudoran - O suta una lovituri de tun
Thursday, May 14, 2009
CONTINUARE
Un bun prieten m-a sunat cu putin timp in urma rugandu-ma sa continui sa vorbesc despre umbre. Il interesa in mod deosebit modul de a scapa de ele. Era disperat de faptul ca in fiecare zi era urmarit de o umbra, o umbra de care nu putea scapa. Ideea este ca nu prea poti scapa de umbre, pana la urma asta este menirea lor sa te urmareasca o viata intreaga, sa stea agatata de tine, sa doarma langa tine. Nu mai fi egoist, mai pune o ceasca de cafea in plus si daca se poate fara zahar - cum ar fi sa-ti bei cafeaua de dimineata cu umbra ta!
Friday, May 08, 2009
IN ALB SI NEGRU
Wednesday, May 06, 2009
PADUREA
Azi am pus copaci. Poate ca sunt drepti. Nu vorbesc decat starniti de vant sau de furtuni! Imi place vocea lor. Tot timpul este la fel. Imi plac copacii pentru ca uneori ma pot rataci in liniste. O bariera de care nu poate trece mizeria cotidianului, a modernismului. Ai observat!?..De nervi ca nu pot trece dincolo de copaci, oamenii s-au apucat sa-i taie. Atunci plange linistea. o auzi cum urla disperata, agatandu-se de cer!?...Uneori raman in urma radacinile ca iste maini uriase. Simti cum copacii te iau in brate!?...De asta imi plac mie copacii!
Sunday, May 03, 2009
Tuesday, April 28, 2009
FERESTRE INCHISE
...Sau de ce ferestrele mele stau inchise. "faptul ca puterea este absoluta tine insasi de natura pactului social care o instaureaza. Detinatorul puterii politice (om sau ansamblu), adica suveranul,este in afara contractului social. Dreptul sau natural, puterea sa este nelimitata si creste chiar prin puterea la care renunta supusii sai in favoarea sa. De altfel nu este acest drept pur si simplu dreptul celui mai puternic? Pentru a raspunde la obiectie, trebuie sa remarcam ca acest drept absolut al puterii este conditia stabilitatii sale, si in acelasi timp garantia legitimitatii sale. Pe de-o parte puterea trebuie sa fie deasupra supusilor, conditie fara de care ea ar fi in permanenta discutata, si foarte repede divizata si distrusa. Pe de alta parte, puterea se exercita in numele supusilor, care autorizeaza exercitarea ei prin pactul social. Puterea i-a fost incredintata suveranului si nimanui altcuiva. Se pune intrebarea: daca suveranul va deturna puterea, folosind-o in profitul sau? Daca, profitand de faptul ca puterea sa este absoluta el va deveni despotic?Hobbes intelege obiectia, insa nu acorda supusilor dreptul la rezistenta, pentru ca un astfel de drept ar ruina din start orice autoritate. El admite totusi ca atunci cand suveranul ameninta viata supusilor, acestia si-ar putea redobandi dreptul natural de a se apara. Exista deci un drept inalienabil, imprescriptibil, dreptul la viata, la care nimeni nu poate fi obligat sa renunte, pentru ca tocmai pentru salvarea vietii a fost instituit statul."Hobbes Thomas, Leviathan, 1651
NESATUL DE CER
Inca nu sunt satul de iarna, inca imi este dor de tonurile de gri...nu stiu de ce dar iarna totul este in gri si alb. Trecand peste culori, ne aruncam in sus. Oare cine s-a aruncat in sus deasupra norilor?.. Si daca pici printre nori, pana ajungi jos, poate vei reusi sa zbori...Josul poate fi chiar varful muntelui de sub norul de pe care ai alunecat...poate pentru ca ai dansat?... Nu stiai ca nu trebuie sa dansez pe nori!? Gata acum sunt linistit. Am sa ma duc sa deschid televizorul. Ma voi uita la cateva crime si voi adormi ascultand vantul de afara ce suiera nervos(clasic).
Thursday, April 16, 2009
Tuesday, March 17, 2009
Wednesday, March 11, 2009
Sunday, March 08, 2009
NE ODIHNIM
Saturday, March 07, 2009
Wednesday, March 04, 2009
Sunday, January 25, 2009
BISERICA NEAGRA
Localizare: Romania, Brasov, Brasov(45.640928, 25.606384)
Constructia bisericii in stil gotic a inceput in anul 1383 in timpul parohului Thomas Sander, pe locul unei stravechi biserici in stil romantic din prima jumatate a secolului al XIII-lea. La prima invazie a turcilor in anul 1421, biserica, inca neterminata, a fost distrusa in mare parte. Constructia bisericii a durat pana in anul 1477. Din cele doua turnuri proiectate initial la fatada vestica a bisericii a fost ridicat numai turnul sudic cu o iinaltime de 65 m. In turn au fost asezate trei clopote, din care cel de 6.300 kg este cel mai mare clopot din Romania. Numele de Biserica Neagra l-a primit biserica parohiala evanghelica luterana din Brasov, dupa marele incendiu al orasului din anul 1689. Fumul si flacarile au innegrit zidurile, insa nu au putut distruge maretia edificiului.Renovarea a durat aproape 100 de ani rastimp in care a fost ridicat acoperisul inalt de 20 m in forma care se pastreza si astazi. Cu aceasta ocazie acoperisul s-a prelungit si deasupra galeriei, care inainte era descoperita. Galeria este sculptata cu patru lobi ajurati si inconjura biserica la baza acoperisului. Ca urmare a renovarii bisericii in secolul al XVIII-lea, interiorul si-a pierdut partial aspectul gotic. Intre anii 1710-1720, pentru a mari capacitatea bisericii, in navele laterale s-au construit galerii stil baroc. Integrarea acestora in arhitectura gotica a monumentului s-a rezolvat cu o intuitie artistica deosebita. In interiorul bisericii se pastreaza astazi unele piese de mobilier si obiecte de cult remarcabile. Cristelnita din bronz - donata in anul 1472 de catre parohul Johannes Reudel - nu a fost afectata de marele incendiu din anul 1689 si este una din lucrarile cele mai de seama ale mesterilor locali turnatori in bronz, din evul mediu. Pentru inprejmuirea cristelnitei, in anul 1716 fierarul Meensen Hannes a confectionat un grilaj frumos ornamentat din fier forjat. Din perioada anterioara marelui incendiu s-a pastrat si pictura murala din pridvorul sudic, executata dupa anul 1476. Pictura prezinta figura Mariei cu pruncul, asezata intre Sf. Ecaterina (cu simbolul ei, roata si palosul) si Sf. Varvara (tinand in mana un turn). In colturile de jos ale picturii se afla stemele regelui Matei Corvin si a sotiei sale Beatrice de Napoli-Aragon. Pictura apartine din punct de vedere artistic stilului gotic tarziu, dar prezinta si influente ale Renasterii italiene.
Constructia bisericii in stil gotic a inceput in anul 1383 in timpul parohului Thomas Sander, pe locul unei stravechi biserici in stil romantic din prima jumatate a secolului al XIII-lea. La prima invazie a turcilor in anul 1421, biserica, inca neterminata, a fost distrusa in mare parte. Constructia bisericii a durat pana in anul 1477. Din cele doua turnuri proiectate initial la fatada vestica a bisericii a fost ridicat numai turnul sudic cu o iinaltime de 65 m. In turn au fost asezate trei clopote, din care cel de 6.300 kg este cel mai mare clopot din Romania. Numele de Biserica Neagra l-a primit biserica parohiala evanghelica luterana din Brasov, dupa marele incendiu al orasului din anul 1689. Fumul si flacarile au innegrit zidurile, insa nu au putut distruge maretia edificiului.Renovarea a durat aproape 100 de ani rastimp in care a fost ridicat acoperisul inalt de 20 m in forma care se pastreza si astazi. Cu aceasta ocazie acoperisul s-a prelungit si deasupra galeriei, care inainte era descoperita. Galeria este sculptata cu patru lobi ajurati si inconjura biserica la baza acoperisului. Ca urmare a renovarii bisericii in secolul al XVIII-lea, interiorul si-a pierdut partial aspectul gotic. Intre anii 1710-1720, pentru a mari capacitatea bisericii, in navele laterale s-au construit galerii stil baroc. Integrarea acestora in arhitectura gotica a monumentului s-a rezolvat cu o intuitie artistica deosebita. In interiorul bisericii se pastreaza astazi unele piese de mobilier si obiecte de cult remarcabile. Cristelnita din bronz - donata in anul 1472 de catre parohul Johannes Reudel - nu a fost afectata de marele incendiu din anul 1689 si este una din lucrarile cele mai de seama ale mesterilor locali turnatori in bronz, din evul mediu. Pentru inprejmuirea cristelnitei, in anul 1716 fierarul Meensen Hannes a confectionat un grilaj frumos ornamentat din fier forjat. Din perioada anterioara marelui incendiu s-a pastrat si pictura murala din pridvorul sudic, executata dupa anul 1476. Pictura prezinta figura Mariei cu pruncul, asezata intre Sf. Ecaterina (cu simbolul ei, roata si palosul) si Sf. Varvara (tinand in mana un turn). In colturile de jos ale picturii se afla stemele regelui Matei Corvin si a sotiei sale Beatrice de Napoli-Aragon. Pictura apartine din punct de vedere artistic stilului gotic tarziu, dar prezinta si influente ale Renasterii italiene.
Subscribe to:
Posts (Atom)
Bucurestiul in noapte
Bucurestiul e tare fain noaptea, are un farmec anume, un anumit tip de oameni, oameni cu chef de viata, oameni care se duc tarziu la culcar...
-
Candva starlucitoare in drumuri nationale acum ramase singure, ca niste monstrii ce respira incet ca si cum ar fi ultima respiratie...Au far...
-
Ceea ce vedeti ai sus este urma unor frumoase povesti..o alta carte a muntilor inchisa - cabana Leota, oare cate povesi au fost spuse aici...
-
privirile sunt ceva ce vin din noi si daca vin din noi sunt atat de greu de prins si surprins in fotografie...cred ca inseamna sa fii tu.